Έρχεται θύελλα…

 

Σεισμικές δονήσεις σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα προκαλεί η εκλογή Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ. Ο νέος Πρόεδρος φιλοδοξεί επίσης να αλλάξει παγιωμένες γεωπολιτικές ισορροπίες, φιλοδοξώντας να γίνει ο Πούτιν της Αμερικής. Οι εξελίξεις αναμένεται να επιταχυνθούν σε όλα τα επίπεδα, εξαιτίας της απόλυτης παρακμής και της αναξιοπιστίας των λεγόμενων κατεστημένων δυνάμεων και των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Οι δυνάμεις που απελευθερώνονται μετά την εκλογή Τραμπ, αλλά και την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να προκαλέσουν εκρηκτικές καταστάσεις και να διαμορφώσουν τη νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Κλαίνε για τη Χίλαρι

Στη χώρα μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση κλαίνε ακόμα για τη Χίλαρι Κλίντον, στην οποία είχαν επενδύσει τα ρέστα τους. Την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα και ο Ομπάμα για να κάνουν όλοι μαζί το μνημόσυνο ενός συστήματος που κατέρρευσε στην Αμερική και απειλεί να συμπαρασύρει το έτσι κι αλλιώς σαθρό ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον μετέωροι γιατί και οι δύο είχαν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Ομπάμα και Κλίντον. Δεν έχουν απολύτως καμμία επικοινωνία με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και είναι δύσκολη –για να μην πούμε αδύνατη– η οποιαδήποτε προσέγγιση.

Καταρρέουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κανείς πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά τις γραμμές παραγωγής και άμυνας των λεγόμενων κατεστημένων δυνάμεων. Τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και τα τηλεοπτικά δίκτυα σε Αμερική και Ευρώπη δεν έχουν καμμία δυνατότητα παρέμβασης και δεν μπορούν να προστατεύσουν το σύστημα.

Κάθε εποπτεία για επηρεασμό της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης παίρνουν τον δρόμο για τη χωματερή, μαζί με τα 150.000 τεύχη του «Newsweek» που είχαν τυπωθεί πανηγυρίζοντας τη νίκη της Κλίντον.

Τόσο σίγουρο ήταν το εκδοτικό κατεστημένο της Αμερικής για τον θρίαμβο της Κλίντον, που τύπωσε δύο μέρες πριν το γνωστό περιοδικό, για να πανηγυρίσουν προφανώς τη μεγάλη νίκη.

Κατάθλιψη στο Μαξίμου

Σίγουρο ήταν και το Μαξίμου για την κυριαρχία Κλίντον και για τη βοήθεια που θα πρόσφερε για την επίλυση του ζητήματος του δημόσιου χρέους. Όταν βγήκε ο Τραμπ στο Μαξίμου έπαθαν κατάθλιψη και για να ξεπεράσουν το σοκ οργάνωναν συσκέψεις για το… ποδόσφαιρο.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το ΕΣΡ, και για να περνάει ευχάριστα ο καιρός κάνουν και κανέναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*