Έκθεση Heard από τον Θανάση Λάλα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017
ΩΡΑ: 19.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 14 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα 11634, Ελλάδα
Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη
Μετρό Ευαγγελισμός

«Πόσο σκληρή πρέπει να ’ναι μια καρδιά για να αντέξει την προδοσία;». Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Θανάσης Λάλας μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο Heard, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Εικαστικό Kύκλο Sianti και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα.

Παίζοντας με τις λέξεις Heart (=καρδιά) και hard (=σκληρή), ο Θανάσης Λάλας «υποδέχεται» τον Άγιο Βαλεντίνο και προσπαθεί να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν από μία παιδική απορία που έμεινε αναπάντητη, παρουσιάζοντας μια σειρά έργων με αφορμή την καρδιά.

Χίλια και άλλα χίλια ερωτήματα για την καρδιά ζητούν θραύσματα απαντήσεων μέσα στα εικαστικά και γλυπτικά έργα του Θανάση Λάλα αλλά και μέσα από τα μοναδικά αντικείμενα που ο ίδιος σχεδιάζει.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην έκθεση Heard σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ήμουν παιδί, όταν άκουσα μια δασκάλα μας να λέει: «Το δωμάτιο της ψυχής μας είναι η ΚΑΡΔΙΑ!» «Και τι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο της ψυχής μας, κυρία;» Πετάχτηκα και ρώτησα… με όση αφέλεια θέτει ένα παιδί ένα αναπάντητο ερώτημα.

«Τα συναισθήματα μας…» μου απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτεί. «Και τι είναι τα συναισθήματα;» «Όλα αυτά που νοιώθει ο άνθρωπος όταν είναι ανάμεσα σε ανθρώπους! » Η κουβέντα κόπηκε εκεί γιατί κανείς από τους συμμαθητές μου, αλλά ούτε και η δασκάλα μας, μπορούσε να την πάει παρακάτω.

Αυτή την κουβέντα προσπαθώ να συνεχίσω δημιουργώντας μια σειρά έργων με αφορμή την ΚΑΡΔΙΑ!

Σκοπός μου ήταν να ερευνήσω τα υλικά της ΚΑΡΔΙΑΣ!

Πόσο εύθραυστη είναι μια καρδιά;

Διαφέρει η καρδιά από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Με την καρδιά μας μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας;

Με την καρδιά μας ερωτευόμαστε;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*